miercuri, septembrie 30, 2009

Eroarea nr. 23: Despre logică, la umbra cromozomului Y

Relaţiile există. Pur şi simplu. Bune, rele, ele trebuie să fie, prin simplul fapt că noi suntem şi trebuie să socializăm. Deja nici nu se mai pune problema DACĂ ar fi cineva cu altcineva, ci doar cu CINE dintre cinevaii disponibili ar fi, dacă s-ar ivi ocazia. Pe scurt, băieţii nu mai trebuie să convingă fetele cum că ar fi bine să se lase agăţate, trebuie doar să-ncerce să agaţe, iar dacă nu eşuează lamentabil – ta-daaaaa! au o relaţie.

De ce vă povestesc toate tâmpeniile astea? Păi să vă zic. Ieşind eu în ultima vreme mai mult prin cluburi (doar ca să mă documentez pentru blog, nu din motive josnice), am constat că de fapt băieţii se cacă pe ei (mă scuzaţi). De ce se cacă pe ei (mă scuzaţi)? Pentru că tre' să agaţe.

Deci, să recapitulăm. Jocul de-a „hai să fim împreună” s-a simplificat în aşa măsură, încât prin simplul fapt că se gătesc şi ies în oraş, oamenii arată că-s predispuşi la a fi unii cu alţii. Deci trebe doar să araţi prezentabil, să nu te-mpiedici în drum spre domnişoara şi să-ncerci să nu te scobeşti în nas când vorbeşti cu ea pentru a avea toate şansele să primeşti (măcar) o conversaţie. Cu toate astea, masculii feroce sunt atât de îngroziţi la gândul că ar trebui să se ducă la o femeie şi chiar să-ncerce să deschidă gura, pentru a o lăsa apoi să atârne tâmp, până le intră o muscă în ea, încât preferă să sară peste toată etapa asta şi „să se prefacă neinteresaţi”.

Nu-mi ziceţi iară că am ceva cu bărbaţii, pentru că aceste concluzii sunt adunate din popor, de către mine direct, adică din gurile amicilor mei semi-beţi şi semi-sinceri. Cu această ocazie, am purtat atâtea discuţii în care eu eram stupefiată cum că de ce nu se duc la domnişoara care se holbează la ei şi pe care o plac, iar ei erau transpiraţi de la cum îşi ţineau picioarele cruciş să nu facă pe ei de spaimă, încât n-am putut concluziona decât că mă aflu într-un univers paralel, în care bărbaţii au devenit femei, şi deci nu mai tre’ să beau vreodată Long Island.

În această ordine de idei, am aflat că „- De ce nu vorbeşti cu aia?”, „-Ce, eşti nebună? N-o cunosc... Dacă mă refuză?!”, că „Ce bună-i aia... da’ ce să-i zic?” şi că „Lasă, n-o bag atăta în seamă, femeilor le place să fie ignorate”, concluzionând, în ordine, următoarele:

1. Bărbaţii sunt atât de îngroziţi de ideea de a fi refuzaţi, încât preferă să nici nu încerce pentru un „da”, de frica de a nu primi un „nu”. Degeaba argumentam eu că nu pot pierde ceea ce au – adică nimic – din moment ce nici n-o cunosc pe domnişoară, dar că au totuşi şansa de a nimeri acel 1% care i-ar face victorioşi, însă ei nici să n-audă, mai bine îşi păstrează poziţiile, decât să piardă – ce?! – nu ştiu, de parcă scorul ar putea coborî sub zero.

2. Bărbaţii şi-ar trage-o cu tipa din club, atâta timp cât nu trebuie să-i vorbească. Deci, n-au nici o problema cu a o lăsa pe individă să-i vadă dezbrăcaţi, dar roşesc până-n vârful urechilor dacă trebuie să articuleze cuvinte. Asta nu mă face să cred decât că băieţii ar fi trebuit să înveţe în pruncie mersul, sexul protejat şi abia apoi vorbitul, în ordinea competenţelor pe care le deţin în prezent.

3. Cea mai bună scuză pe care o pot găsi masculii înspăimântaţi e că femeile trebuie ignorate. Adica da, mi se pare logic, şi eu tânjesc după un individ care să mă trateze ca pe un peştişor de acvariu pe care uiţi să-l hrăneşti cu săptămânile. De fapt, aşa iau naştere relaţiile, nefăcând nimic. Orice femeie suspină după o vorbă urâtă, o privire rătăcită sub fuste străine şi o mână fluturând a „lasă-mă-n pace”. Ce poate fi mai frumos decât un spate întors? Nu ştiu, zău.

Nu generalizez, Doamne fereşte, se prea poate ca subconştientu-mi să fi ales amicii mai incompetenţi, doar pentru a râde. Dar e suficient că există şi din ăştia destui, atâta cât să transforme vânătoarea într-un episod din Bugs Bunny, în care cel cu puşca se înmoaie de fiecare dată înainte să tragă. Scuzaţi-mi aluziile indecente... dar e prea drăguţ să-i vezi pe ei asudaţi şi bâlbâiţi şi pe ele nerăbdătoare şi zâmbitoare ca nişte garofiţe. Să fie ăsta motivul pentru sporul demografic negativ al României? Nu ştiu, ar trebui cercetat...

16 comentarii:

  1. Horea (fost coleg de faculta)30.09.2009, 17:14

    Nu ma surprinde de ce te mira constatarile tale, adevarate, dar in acelasi timp logice. Oricum faptul ca cei mai multi dintre masculii feroce nu au curaj sa abordeze o fata este la fel de banal ca situatia in care se prezinta la tine cu o abordare inceputa prin "Papusa, ce papi de esti asa frumoasa?"....habar n-au despre fenomen. Poti sa le transmiti amicilor tai ca exista solutii si in acest caz dramatic. Simpatica postare, la sfarsitul zilei, sper sa recidivezi cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei mai multi barbati sunt prea speriati sa abordeze femeile pe care le plac, in club sau unde o fi, pentru ca au fost respinsi in cele mai nasoale moduri, in mod repetat. Aceste respingeri vin cateodata in mod automat, de la fete care sunt abordate de 20 de ori pe noapte, astfel incat au fost nevoite sa-si construiasca un oarece scut, ca sa fie lasate in pace. Iar scutul asta exista pentru ca cei mai multi barbati care le abordeaza sunt fie cocalari badaranosi, fie neinteresanti, fie neatragatori.

    Partea nasoala e ca fix baietii decenti sunt cei tinuti deoparte de scutul ala feminin, caci cocalarul o sa abordeze si o sa insiste oricum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună, Horea-fost-coleg-de-facultă-actual-în-lista-de-mess-te-ştiu,
    Nu-i mai bine, e drept, nici cu cei care te abordează în moduri jenante, deşi te fac la fel de invariabil să râzi ca şi primii. Ideea-i că astea două categorii sunt la limită, ăia normali, de între, unde-s?!

    Doamna sau domnul R.,
    Drept îi, să-i ardem pe rug pe cocălari. Doar că, dacă nu eşti complet retardat, eu zic că tipa se va prinde după prima propoziţie. Dac-o abordezi, însă, în stilul păpuşeilor sus-menţionaţi, dară că se va apăra, dar aia-i numai vina ta. Înţelegi ce zic, mamă?

    RăspundețiȘtergere
  4. Horea (fost coleg de faculta-actual in lista de mess)30.09.2009, 17:59

    Aia normali, tocmai ca nu-s normali, normali is aia carora le e frica sa abordeze o tipa, oricat de ciudat ti-ar suna chestia asta. Aia care te intereseaza pe tine probabil nu mai merg in cluburi de mult, nu-s ei de vina ci cluburile, cred,...dar is putini totusi. O sa-ti dau doua variante de tipi care au cele mai mari sanse sa nu se incadreze in categoriile extreme pe care le-ai mentionat: 1. puii de brad pitt cu un creierash cat de cat capabil ; 2. tipii care stiu ca aspectul conteaza foarte putin daca stii cum sa atragi o tipa. De primii o sa mai dai in viata asta, de cei din a doua categorie iti urez succes dar nu-s optimist.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar vai, domnul Horea, să-mi fie cu iertare, dar nu căutam sfaturi amoroase, eu tind să-mi cunosc pretendenţii mai pe alte căi...mai pe lumină, să zicem. Dar asta nu înseamnă că nu pot să râd de cei cărora le tremură picioarele în club şi de nerăbdătoarele lor admiratoare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Horea (fost coleg de faculta)30.09.2009, 19:55

    Comentariile mele nu au avut nicio intentie sa te jigneasca in vreun fel sau sa te incomodeze.

    RăspundețiȘtergere
  7. Horea, dragă, respiră adânc şi potoleşte-te. La mine pe pagină nu tre' să fii aşa politicos, la fel cum nu-s eu supărăcioasă.

    RăspundețiȘtergere
  8. :)))) Entertainment concentrat! Pentru targetul vizat de tine consider multe remarci bune. Este insa o diferenta la capitolul mentionat de tine, intre baieti si barbati, intre femei si domnisoare/fete. Priveste si tu partea romantica a lucrurilor:)...
    Uite ce iti propun in acest sens, ca tot vine weekendul...
    http://www.dorianlungu.ro/2008/05/povestire-de-duminica/

    RăspundețiȘtergere
  9. doriane, "targetul vizat de mine" pare-a fi şi targetul vizat de tine, din moment ce-ţi faci reclama la mine pe blog :P
    Altfel, trebuie să explic din nou că nu redactez manualul de instrucţiuni pentru întreaga populaţie, ci că mă distrez pe bucăţi, sistematic?...

    RăspundețiȘtergere
  10. Horea (fost coleg de faculta- actual in lista de mess- stiu ca ma stii)02.10.2009, 14:36

    Am recitit constatarile tale de mai sus, nu stiu de ce, poate pentru ca am prea mult timp liber, nu conteaza oricum.....si ti-as putea explica de ce se comporta masculii feroce asa cum ai descris la punctele 1,2,3 din finalul textului, daca te intereseaza parerea mea normal. Sper ca n-am fost prea politicos de data asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar bineînţeles, domnul Horea, lămuriţi femeile stupefiate de pretutindeni. Zău, sunt şi eu curioasă. Vă ascult.

    RăspundețiȘtergere
  12. 1. barbatilor sau baietilor le e frica sa abordeze o tipa cu intentia de a fi cu ea pentru ca aceasta, in cazul unui esec al abordarii, ar spune tuturor fetelor din preajma sau cunoscute cat de lamentabil e baiatul respectiv si astfel sansa lui de a avea succes cand mai abordeaza o fata ar fi zero. Desigur, daca nu te-ai prins, totul se intampla in subcostient.
    2. Stii si tu prea bine, sper, ca inceputul e cel mai greu in orice si astfel e mai greu pt un tip sa vb cu o tipa si sa o convinga, practic, sa fie cu el, decat sa faca sex cu ea. Totul tine de nivelul de comfort. Asta, dupa cum cred ca ti-ai dat seama, nu tine de subconstiet.
    3. Faza cu ignorarea se incadreaza in categoria "adevarul e undeva la mijloc", adica normal ca nu trebuie ignorata exagerat o fata, dar nici sa fii catelus, asa ca, un pic de ignoranta cu un pic de interes e solutia cea mai buna.....deci, dupa cum cred k ai observat, trebuie si putina ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci, dacă mi-e permis:
    1. Aşadar, să rămână incognito pentru TOATE domnişoarele din anturaj, ca să-i crească simţitor şansele la minus câte fete îs.
    2. Asta e un fel de "vreau friptură de porc, dar mestecată, vă rog".
    3. Ignoranţa e funcţională în sensul de "lasă-i femeii loc să respire", nu de "mă retrag din câmpul vizual al domnişoarei, să nu ştie că exist".

    RăspundețiȘtergere
  14. 1. Ideea e sa aiba curaj si abordarea potrivita.
    2. Din nou, sa aiba curaj si incredere in sine...suna cam universal da' asta e pana la urma.
    3. Un exemplu: daca tu faci parte dintr-un grup de fete si eu vreau sa te agat, implicit sa vin sa vb cu tine, atunci nu e indicat sa vin si sa vb doar cu tine, ignorandu-le pe celelalte fete din grupul tau, ideal e sa ma adresez tuturor, astfel sansele ca intentia mea ulterioara sa nu fie anulata sunt mici. Bineinteles ca sunt multe variante si variabile dar dak vb despre cea mai buna solutie in astfel de dileme existentiale atunci cam asta ar fi solutia. Si in asta ar consta, pt inceput, ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe lângă clasicul "nu mă bag la agăţat, că mă refuză femeile" mai există si acel specimen - "când mă duc într-un grup de femei şi vreu să agăţ, nu mă duc la cea mai frumoasă, nici la cea mai urâtă, ci una între", sperând să stârnească atenţia celor frumoase să vină ele la el sau să îi prezinte niţel interes.
    Altfel, suntem pampas, ca să mă exprim plastic. Refuzăm din diferite motive. Lack of balls. Sau ca să mă exprim exclusiv pe română: lipsă totală de bile. Ăsta ar fi principalul. Mai este o scuză, să zic aşa. Bărbaţii care agaţă în mod constant nu au nicio treabă în a vorbi cu fata, dar există restul specimenelor care nu agaţă, ci doar mint şi au poveşti despre agăţat, poveşti în care ei se aleg cu cea mai "pizdă" dintre cele de la BAIRAM, uitând să menţioneze gradul ei de alcolemie, gradul de oboseală (adică dacă s-a zbătut până a rămas fără puteri sau nu) şi lista poate continua.
    Gata. Mi-am dat în vileag jumate din contracandidaţi. Acuma mă pot duce liniştit să-mi fac un ceai.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, Pufi, "A Beautiful Mind" i-a învăţat pe mulţi bărbaţi ce să agaţe (dintr-un grup de domniţe). Doar că nu i-a învăţat şi cum. Ce să-i faci, nu-s toţi matematicieni geniali, nu? Dacă ar fi, s-ar prinde că şansele rămân la 0% dacă nu faci nimic.

    În altă ordine de idei, mulţumesc pentru trădarea speciei...Şi totuşi, de unde ştii că faci parte din jumătatea aia bună? :P

    RăspundețiȘtergere

Haideţi, aruncaţi cu pietre!