vineri, noiembrie 06, 2009

Eroarea nr. 27: Globalizarea virală

Am auzit că circulă ceva virus prin lume. Multe victime, agitaţie mare... Lumea se simte rău, începe să aibă dureri de cap, de piept, greţuri, îi piere pofta de mâncare şi simţul orientării... E grav, vă zic. Nu ştim cum se transmite, cum se tratează şi toată lumea e expusă. Până acu’, numărul de victime este incert, dar după cum e normal, n-apare la ştiri, ca să nu ne panicăm, că de – Guvernul n-a făcut nimic în privinţa asta... de fapt, care Guvern? Lumea se zvârcoleşte în chinuri, iar parlamentarii se joacă de-a preşedintele clasei. Dar ne-am obişnuit deja...

S-a inventat vreun vaccin? Nu. S-a făcut vreo campanie de informare a populaţiei? Nici. S-a pus cineva în carantină? Vezi-ţi de treabă... toată lumea umblă liberă pe străzi de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Lumea în care trăim, dragii mei, lumea în care trăim...

În FIECARE secundă, se îmbolnăvesc alte două persoane şi, cu toate astea, autorităţile se poartă ca şi cum ar fi ceva normal. „Lasă, bre', cât nu face lumea scandal şi nu iese nimeni în stradă, să se descurce şi singuri...” Şi-i plătim din banii noştri.

Poftim? Nu, măi, ce gripă porcină?! Vorbesc de dragoste, mamă! Lumea se-ndrăgosteşte într-un ritm alarmant. Şi nimeni nu face nimic!

Credeţi că-i de glumă? De ce, doar pentru că ne-am obişnuit cu ea? Lumea suferă-n tăcere şi nu zice nimic, doar pentru că medicii nu ştiu ce să facă? Asta nu-i o scuză... Ştiu că ne-am obişnuit cu un sistem medical disfuncţional, dar din când în când, mai tre’ să ne cerem şi drepturile.

Nu ştiu de ce nimeni nu mă crede că-i un virus. Da’ încercaţi, vă provoc...vedeţi de trece cu antibiotice. Nu trece? Deci, nu e bacterian, e viral.

Ştiţi cum se transmite? Nici eu. Poa' să fie la fel de bine pe calea aerului sau din apă, că am auzit de oameni care au ieşit „la un suc” şi dup-aia s-au îmbolnăvit grav de tot. A, şi prin atingere, nici nu mai zic... evitaţi orice contact, că nu ştiţi la ce poate să ducă. (Cu toate astea, nu-i tot timpul transmisibil sexual. Sunt unii care şi-o trag şi nu au nici o problemă după... sau numai unul dintre ei o ia.)

Perioada de incubaţie variază, nu ca la alte virusuri... de asta-i şi mai grav, că nu-l poţi depista la timp. La unii se manifestă imediat după contaminare. În câteva ore, se fac roşii la faţă, încep să le strălucească ochii de parc-ar fi beţi, au spasme faciale incontrolabile (sub formă de zâmbete) şi îi apucă leşinul sau durerile în piept. Dacă observaţi simptomele amintite, îndepărtaţi-vă imediat de persoana respectivă! Nu ştiţi de la cine l-a luat şi numa' vă treziţi în câteva minute că încă cineva din grup face la fel de urât. Sau poate chiar dumneavoastră...

Dacă aţi fost contaminaţi, e grav. Pregătiţi-vă pentru ce-i mai rău... ameţeli, apatie, lipsa poftei de mâncare, halucinaţii.... O să aveţi impresia că vedeţi persoane care nu-s acolo, poate-o să şi vorbiţi singuri, o să aveţi accese de plâns, apoi de râs, dar evitaţi manifestările publice, ca să nu fiţi luaţi de nebuni. Se zice că muzica languroasă şi filmele de dragoste înrăutăţesc simpotomele, aşa că evitaţi-le pe perioada bolii. Vestea tristă e că nimeni nu ştie vreun tratament. Nici măcar experimental! Singurul domeniu în care ştiinţa n-a încercat nimic... E-atât de gravă boala, încât medicii au preferat să se dea bătuţi înainte să înceapă, decât să se facă de rahat.

Şi cum trece? Bună întrebare... În unele cazuri fericite, organismul îşi dezvoltă anticorpi şi luptă singur cu boala. Unora le trece la fel de uşor cum au luat-o, alţii rămân cu sechele. În cazurile mai grave, însă, poate fi letală... Sunt oameni care-o poartă toată viaţa, declarându-şi în public resemnarea: „până ce moartea ne va despărţi!”. Şi lumea din jur plânge apoi, că ştie ce-i aşteaptă pe săracii...

Eu cred că nu-i corect să ne acceptăm pur şi simplu soarta. Eu zic să cerem ca Guvernul să facă ceva. Eu zic să scriem pancarte, să inventăm lozinci şi să ieşim furioşi în stradă ca să ne apărăm sănătatea. Să refuzăm răspunsurile negative. Să certăm conducerea ţării pentru că se preocupă cu probleme de suprafaţă. Ce gripă porcină?! Abia a apărut şi uite câtă vâlvă face...pe când dragostea ne chinuie de mii de ani!

Români, e timpul să luăm măsuri! E timpul pentru un protest anti-iubire!

(Toţi doritorii sunt rugaţi să vină săptămâna viitoare, pe seară, în piaţa cu fântâna, la semafor, lângă intrarea dintre nord a clădirii cu geamuri, purtând pancarte cu slogane, de preferinţă concordante. Vă aşteptăm!)

7 comentarii:

  1. Horea (tot ala)06.11.2009, 11:11

    Asa da! Vad ca ti-ai revenit dupa postul legat de bautura. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Da, Horea, mi-am revenit din mahmureala creativă... Acu' iau tot felul de boli, cum ziceam mai sus. Aşa-mi trebe dacă merg la chefuri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Horea (tot ala)06.11.2009, 11:56

    Hmm...inseamna ca ai sistemul imunitar destul de slabit. Ti-as recomanda o metoda de a ti-l intari dar nu stiu sigur daca ai vrea...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ...Dacă nu implică medicamente, mi-e teamă să aflu. Oricum, dacă l-ai luat deja, degeaba te mai imunizezi.

    RăspundețiȘtergere
  5. just some guy06.11.2009, 14:56

    sa intelegem ca esti bolnava?

    RăspundețiȘtergere
  6. Prezint câteva simptome. Ori e asta, ori gripa porcină. Nu ştiu pentru ce să mă rog...

    RăspundețiȘtergere
  7. just some guy06.11.2009, 21:08

    depinde cat de virusat e si tipul/tipa :P

    RăspundețiȘtergere

Haideţi, aruncaţi cu pietre!